Eerste project: Odisha, India

Ons eerste project waar we de Drink-the-Sea-Box willen leveren is een gemeenschap in de staat Odisha in India.

Armoede, gebrek aan kennis, gebrek aan schoon water

De bewoners in de afgelegen dorpen in Odisha doen alles wat op eigen initiatief mogelijk is om een ​​menswaardig leven te leiden. Door armoede en gebrek aan kennis hebben ze geen goed en gezond leven. Ze wonen vaak ver weg van de bewoonde wereld en de mogelijkheden zijn zeer beperkt voor hen. Alleen met hulp van buitenaf hebben ze een kans op een waardige toekomst.

Quality For Life Foundation plaatst sinds een aantal jaren waterpompen en graaft waterputten voor deze gemeenschap. Echter lopen ze in sommige gebieden tegen problemen aan, zoals brak water of zout water dat in de grond zit. Hier kunnen ze op dit moment geen put graven of pomp plaatsen, waardoor deze mensen geen schoon drinkwater kunnen krijgen. Met onze Drink-the-Sea-Box kunnen we deze problemen oplossen en zorgen dat het water drinkbaar wordt en blijft.

Verbeteren positie Indiase vrouwen

In de armste delen van Odisha moeten de vrouwen het water voor hun gezin halen. Ze lopen vaak lange afstanden – met alle gevaren van dien – met hun kinderen om vies water uit rivieren en meren te halen. Met het plaatsen van onze Drink-the-Sea-Box, hebben de vrouwen en hun gezinnen toegang tot schoon drinkwater.

De positie van arme vrouwen in Odisha is een van de laagste in India. Wij willen hun positie verbeteren door alleen vrouwen toegang tot de Drink-the-Sea-Box te geven. Zij coördineren de verdeling van het water in hun gemeenschap.

Drink-the-Sea-Box met toezicht en op eigen grond

Wij willen ervoor zorgen dat de Drink-the-Sea-Box door de juiste mensen gebruikt wordt en niet misbruikt wordt. Om die reden proberen wij de Box op eigen grond te plaatsen. Ook leiden wij lokale vrouwen op voor het toezicht en onderhoud.
 
Hiermee zorgen we ervoor dat:
  • we werkgelegenheid scheppen
  • er geen schade of vernieling aan de Drink-the-Sea-Box wordt toegebracht
  • er geen handel mogelijk is met het water of elektriciteit van de Drink-the-Sea-Box
  • er geen geld gevraagd wordt voor de grond waar de Drink-the-Sea-Box op staat
  • vrouwen veilig water en elektriciteit uit de Drink-the-Sea-Box kunnen halen
  • er ’s avonds verlichting is in het dorp
  • de Drink-the-Sea-Box een veilige en sociale ontmoetingsplaats creëert 
 
Zodra de Drink-the-Sea-Box gebouwd is, wordt de Box met de hoogst mogelijke zorg geplaatst in de gemeenschap. Dit gebeurt in nauwe samenwerking met de lokale gemeenschap.
Water in handen

Geef water aan India

Met onze Drink-the-Sea-Box kunnen we gemeenschappen in Odisha toegang geven tot schoon drinkwater én voorzien van elektriciteit. Doneer geld voor onze Drink-the-Sea-Box en help ons de mensen in Odisha te helpen aan schoon drinkwater. Zelfs een kleine donatie helpt.